VİZE

Bu sayfada İngiltere vizesi için önemli bilgiler bulunmaktadır.

Öncelikle her türlü vize bilgisi için ingilizceniz iyi ise şu siteyi takip etmelisiniz:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

Bu site Birleşik Krallık vizeleri için her türlü bilgiyi ve başvuru formunu barındırmaktadır. Oturum hakkı, ingilterede çalışma hakkı, vatandaşlık, bütün vize çeşitleri, ankara anlaşması bilgileri ve daha fazlası için bütün bilgileri ve yönlendirmeleri bulacaksınız.

Diğer vize açıklamalarım için lütfen Vize sayfamın alt sayfalarına göz atınız.

Birleşik Krallığa gitmek için vizeler:

Vizeye ihtiyaç duyup duymadığınız şu unsurlara göre değişir;

  • Ziyaret etme sebebiniz
  • Hangi ülke vatandaşı olduğunuz
  • Şuanki bulunduğunuz yer
  • Ne süre için vize gerektiği
  • Ne amaçla seyahat ettiğiniz

Birleşik Krallık (İngiltere) vizesi için puanlamalı bir sistem vardır. Bu puanlama sistemine göre vize alıp alamayacağınıza karar verilmektedir.  Göçmen bürosu çalışanları başvurunuzda verdiğiniz dökümanlara ve kriterlere uygunluklarına bakarak sizin hangi vizeyi alabileceğinize karar verirler.

Vize sistemi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın(ingilizce)

Başvurunuz nasıl değerlendirilecek:

İngiltere vize başvurularını incelerken seyahat amacı belirttiğiniz gibi mi yoksa değil mi ayrımına önem gösteriyor. Başvurunuzda verdiğiniz bilgilerin birbiri ile uyumlu olması çok önemli. Örneğin turizm amaçlı gidip 3 hafta kalacağınızı belirtir ama finansal açıdan ne bankada yeterli para gösteremez ne de size destek verecek birisi sunamazsanız bu kadar masraflı bir seyahat için tüm varlığınızın bile yetmeyecek olması direk red anlamına gelebilir.

Ücretler ve başvurular:
Başvuru ücretleri vize çeşitlerine göre £45 ila £600 arası değişmektedir. İngiltere vize ücretleri sayfasında başvurmak istediğiniz vizenin ücretini öğrenebilirsiniz.

Vize başvuruları:

  • Birleşik Krallık internet sitesinden
  • Posta ile
  • Konsolosluklarda bizzat bireysel olarak yapılabilir.

İngiltere’nin Türkiye seyahati için sunduğu tüm bilgilere ve Türkiye’deki konsolosluklarının bilgilerinin olduğu sayfası için ise buraya tıklayın.

İngiltere Vizeleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

İngiltere Öğrenci Vizesi

269 Comments

  1. İnan bey merhaba,
    sizden bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
    eşim bg ve Turk vatandaşı ve şu an ingilterede bg kimliği ile bulunuyor. 1 senedir self employed olarak çalışıyor. benim bulgaristandan aldığım ilk etapta 1 senelik verilen oturum kartım var ve bulgar evlilik cüzdanım da var. bize bulgaristan üzerinden bu evraklar yanımdayken eşimle birlikte gitmek şartıyla ingiltereye vizesiz girişimin olabileceğini söylediler.böyle olabiliyor mu bir de türkiyeden değilde ingiltereden eşim beni yanına almak için başvurabilirmiş. sonrasında evraklar Türkiyedeki konsolosluğa gelip eğer onay olursa beni görüşmeye çağırıp vize verebiliyorlarmış. bu konuyla ilgili çok fazla bilgi var internette ve kafamız çok karıştı sizce nasıl bir başvuru yolu izlemeliyiz? tavsiyenizi rica ederim.
    iyi çalışmalar

  2. lonraya daha önce turıst olarak gıttim emekliyim tekrar gıtmek istiyorum ayrıca 19 sene önce vize aldım gidemedim babamın vefatı dolayısıyla tekrar gitmek istıyorun ne yapmam lazım

  3. merhabalar.ben birleşik krallıktan 3 senedir evliyim.yeni uygulamada gelir şartı isteniyor.ben devlet memuruyum ve yerleşim vizesine müracaat edicem.fakat eşim sağlık problemlerinden dolayı çalışmıyor..doktor raporunda çalışamaz diyor.bunu ingiltere hükümetide biliyor ve yardım aylığı veriyor.yerleşim vizesi almamda herhangi bir sorun çıkarmı..eşim annesiyle yaşıyor ve oturdukları ev kendilerinin…

    • Merhaba,

      Sorunuzu pek anlamadim. “Birlesik kralliktan 3 senedir evliyim” derken kastettiginiz esinizin UK vatandasi oldugu mu acaba?

      Sizin de Ingiliz hukumetinden destek istemeyeceginize kanaat getirebilecekleri bir finansal durum ortaya koymaniz onemli. Calisabilecek durumdaysaniz ve memur maasinizi da gosterip is yapabilecek durumda oldugunuzu belirtirseniz sorun cikacagini zannetmiyorum. Buna ragmen kesin bir bilgi vermem malesef ki soz konusu degil. Avukat araciligi ile basvurunuzu yapabilirsiniz.

  4. Merhaba
    Benim 1 aylık student visitor visa başvurum var ama siteden online başvuru formu seçerken visit bölümünden general visitor mu seçmeliyim? Study seçtiğimde dependent study seçenekleri çıkıyor .. Student visitor visa için hangi seçenek olmalı?

    Teşekkürler

  5. Ben 34 yaşında Bosna Hersek’te 2. fakültesini okuyan bir öğrenciyim. İngiltere’den hemşire bir arkadaşımı ziyarete gideceğim. Bankada falan hiçbir teminatım var. Biletimi arkadaşım alacak ve Ağustos 2013 sonunda birlikte Türkiye’ye döneceğiz. O bana davet mektubu falan gönderecek mektupta işte bu şahsın her türlü harcamaları bana aittir, benim evimde ikamet edecektir gibi… Vizeyi riske atıp harcayacak param yok onun için kesin bir yolla vizeyi almam lazım. Öğrenci belgem var, Eylül’de Bosna’da olacağım.. Rahat vize alabilirmiyim?

    Saygılarımla..

    • Davetiye mektubu daha cok kalacak yer bildirimi icin yapilmakta. Finansal acidan da her turlu giderinizi karsilayacagini belirten bir davet mektubu gondermesi de mumkun. Fakat sunu belirtmek isterim ki bu kisi sadece arkadasiniz ise neden sizin butun giderlerinizi karsilamak isteyecek ve bu ne kadar inandirici konularinin acikliga kavusmasi lazim. Rahat vize alir misiniz? Bu konuda net bir sey soylemem mumkun degil. Lakin vize alabilmeniz mumkundur diyorum. Tavsiyem, arkadasinizin maasini gosteren “payslip” lerini (min son 3 ay olsun), banka hesap dokumunu (bank statement, ki bu ayrica sizi agirlayacagi adresin de onayi olarak kullanilabilir), a4 kagida yazilmis davet mektubunu (kalacak yeri karsilayacagini, tum giderlerinizi finanse edecegini ve buna ek olarak size neden yardim ettigini de yazmali) size postalasin ve bu belgeleri vize basvurunuzda gereken diger belgelere ekleyip basvurunuzu yapin. Dilerseniz siz de bir tane a4 kagida neden Ingiltere’ye gitmek istediginizi, bu arkadasinizin neden size yardim ettigini, ve seyahat sonunda birlikte Turkiye’ye doneceginizi belirten bir aciklama mektubu da yazip ekleyebilirsiniz.

      Kisacasi, ne kadar samimi olursaniz o kadar iyi. Arkadasinizin her turlu iletisim bilgilerini de formda ve ayrica davet mektubunda belirtmeyi unutmayin. Cok buyuk ihtimalle arkadasinizi arayarak hakkinizda soru sorup neden sizi davet ettigini ogrenmek isteyeceklerdir.

      Bol sanslar!

Bir Cevap Yazın