5500$ Değerinde Burs Kazanın

Last updated on Haziran 1st, 2015 at 03:55 pm

EF uluslararası dil merkezleri 2 Türk öğrenciye 5500$ değerinde burs vereceğini duyurdu. Bugün yapılan duyuruya göre EF İngiltere, ABD, Kanada veya Avustralya şubelerinde üniversite hazırlık kursuna katılmak isteyen 2 Türk öğrenci bu bursdan faydalanabilecek.

Bursun geçerli olduğu programlar hakkında daha açıklayıcı bilgi vermek istiyorum. Burs hakkındaki detaylı bilgi ve başvuru sayfasını bu yazımda bulacaksınız ama öncelikle ek bilgilerimi okumanızda fayda var.

Burs için başvurabileceğiniz programlar şu şekilde:

University Foundation Year: Ön Lisans. Lise mezunu iseniz ve üniversitede bir programa başlamak istiyor iseniz bu program ön hazırlık anlamına geliyor.

Diploma in Business and Management: Son zamanlarda İngiltere’de çok popülerleşen BM sertifika programı. Diploma demesine bakmayın Türkiye’de 4 yıllık bir üniversiteden mezun olduğunuzda aldığınız diploma karşılığı İngiliz sisteminde ‘Degree’ olarak geçer ve Diploma’nın daha üstüdür.

Diploma in Engineering: Bu programa kayıt olup bitirdiğinizde İngiltere’de bir üniversitenin mühendislik bölüne 2. yıldan başlarsınız. İngiltere’de üniversite eğitim süresinin 3 yıl olduğunu hatırlatırım.

Suffolk University Transition Programme: Suffolk Üniversitesi’nde alacağınız 3 yıllık eğitimin ilk yılını okumuş kabul edildiğiniz bir programdır. Foundation Year yani Üniversite’ye ön hazırlık kursunuz üniversitenin ilk senesini bitirmişsiniz gibi kabul edilir. Sadece Suffolk Üniversitesi için geçerlidir.

Pre Masters & Pre MBA: Üniversite mezunu iseniz bu ülkelerin birinde yüksek lisans yapmanız için gereken hazırlık kursu. Yüksek Lisans anlamına gelmemekte. Sadece yüksek lisans için eksiklerinizi kapatmanız ve okumak istediğiniz ülkenin eğitim sistemine alışmanızı sağlayacak bir ön hazırlık kursu.

Bu seçeneklerden birisine yönelip başarılı bir şekilde mezun olduğunuzda EF’nin anlaşmalı olduğu bir üniversitede okuma garantisi almaktasınız.

Peki bu kurslar ve burs kime göre?

Belirtilen ülkelerden birisinde Üniversite hazırlık kursu almak istiyorsanız tam size göre diyebiliriz.

Başvuru tarihleri?

1 Mart 2011 – 30 Nisan 2011 arası başvurular kabul edilmekte.

Başvuru yapmak için?

Başvuru formu için sitenin sağ tarafındaki soruya yanıt verip Next tuşına basmanız gerekiyor.

Burs hakkındaki diğer bilgiler (istenen belgeler, neye göre burs kazanacaksınız vb) form için yönlendiğiniz sayfada belirtiliyor.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: