2012 Londra Olimpiyat Oyunları

Last updated on Haziran 1st, 2015 at 02:43 pm

Orijinal adı ile London 2012 Olympics açılış seremonisi öncesi heyecan dorukta. Londra son 1 aydır çok büyük bir turist akınına uğruyor. Öyle ki şehirde şuan bütün hoteller doldu ve ulaşım da bu yoğunluktan nasibini alıyor. Özellikle otobüs ile ulaşım sağlayanlar Stratford ve çevre bölgelerde gecikme yaşamaktalar.Ulaşım öncesi daima TFL sitesinde gideceğiniz yer hakkında son dakika bilgilerine bakmayı unutmayın.

Gelelim Olimpiyat Oyunlarına. Olimpiyat oyunları dünyanın en büyük spor organizasyonudur. Dünyanın her yerinden en iyi sporcular kıyasıya bir rekabet ile en iyinin en iyisi olmayı Olimpiyat oyunlarında başarırlar.  Londranın 1 sene önce başladığı geri sayımda ise artık son anlara giriyoruz. Açılış seremonisi büyük görkemi ile bütün dünyayı büyüleyecek.

Londra Olimpiyatlara hazırlanırken çok büyük sıkıntılar çekti. Özellikle son 3 yıldır sürekli metro hattında çalışmalar gerçekleştirildi. Arızalan trenler, haftasonu ulaşım sorunu derken pek çok insan uzun bir süre mağdur oldu. Olimpiyat oyunlarının yapılacağı bölge olan Stratford ise tam anlamı ile bir kargaşa yeri. Ağır inşaat makineleri, kapatılan yollar, aşırı güvenlik önlemleri derken bölge halkı Olimpiyatlar başlamadan biteceği günü beklemeye başladılar.

Negatif yanları dışında Olimpiyat oyunlarının Londra’ya ve İngiltere’ye katkıları da tabiki göz ardı edilmemeli. Öncelikle çok büyük bir proje altında başlatılan bu çalışmalar binlerce insana istihdam sağladı. Yatırımlar ve Londra’nın sürekli yapılan reklamı sayesinde ise İngiltere ekonomisi kazandı. İngilizler bu tip etkinlikleri değerlendirmesini çok iyi biliyorlar. Tam anlamı ile taşı sıkıp suyunu çıkarıp aklınıza gelebilecek her şekilde Olimpiyat oyunları sayesinde para basıyorlar.

Örneğin Olimpik Meşale, Yunanistan’dan yola çıkıp İngiltere’ye ulaştı. Bu süreçte geçebileceği her yoldan geçti. Yaklaşık 13000 km yol kat etti ve bu akşam açılış töreninin yapılacağı stada ulaşıyor. Meşaleyi ise 100lerce farklı insan taşıdı. Her geçiş yaptığı yerde  meşale önünden Olimpiyat Oyunları’nın ana sponsorlarına ait kamyonlar ve araçlar geçiş yaparak günlerce sürekli reklamlarını yaptılar.

Konserler, etkinlikler, şenlikler, törenler, TV şovları, yarışmalar ve daha nicesi derken artık Olimpiyat Oyunları başlıyor.Sonrasında ise Londra’ya çok kaliteli spor merkezleri hediye kalacak. Stratford bölgesinde ise bu süreçte inşa edilen pek çok bina da ev satın almayı bekleyenlerin ihtiyacını giderecek. Daha gelişmiş bir doğu Londra’da zamanla firmaların bu bölgelere kayması ve daha çok iş imkanı demek olacak. Kısacası zorluk çekilmeden bir yere gelinemiyor. Sorunsuz bir şekilde Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapması Londra için çok önemli. Şehrin zaten dünya genelinde sahip olduğu kaliteli imajı bu olimpiyat oyunlarından elde edeceği başarı ile de pekişecektir.

Olimpiyatlarda yarışacak bütün sporculara başarılar dilerken Türk sporcuların alacağı madalyalar ile yüzümüzü güldürdüğü bir etkinlik olmasını temenni ediyoruz. Herkese iyi eğlenceler!

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: