2010 Yilinda Dunyanin En Iyi Ilk 100 Universitesi

Last updated on Haziran 1st, 2015 at 04:19 pm

Ingiltere’den Cambridge Universitesi‘nin ABD’den Harvard Universitesi‘ni tahtindan etmesi ile dunyanin en iyi universitesi konumuna geldigi 2010 yilinda ilk 100 universite arasinda ilk 10 da 4 Ingiliz Universitesi goze carpiyor.

1. ligi Cambridge Universitesinin aldigi listede diger Ingiliz universitelerinden Londra’da bulunan University College London 4. olurken onu Oxford Universitesi 6. lik ile takip ediyor. Ilk 10 da yer alan diger Ingiliz universitesi ile 7. olan diger bir Londra universitesi, Imperial College London.

Universitede calisanlarin memnuniyeti baz alindiginda halen daha Harvard en populer universite olsada son yillarda yaptiklari arastirma ve yayimladiklari kitap sayisi goz onune alininca Cambridge Universitesi 15000 den fazla akademik calisma ile dunyanin en uretken universitesi oldu.

Listenin 400+ siralamalarinda ise 3 adet Turk universitesi goze carpmakta. Istanbul Universitesini Koc ve Sabanci Universiteleri takip ederek ilk 500 de kendilerine yer bulmuslar. 3 Universitemiz de gectigimiz yila gore buyuk bir sira atlayarak ilerleyen yillarda ilk 400 universite icine girecekleri izlenimi vermekteler.

Listenin tamamina ve detayli puanlama kriterlerine ulasmak icin TopUniversities.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: